vi bytter lysrør for din bedrift

Lysrør forbys i 2024

lysrør forbys

Flere lyskilder er nå erklært ulovlige å produsere og importere. Det er en endring som vil påvirke mange norske hjem og virksomheter i tiden som kommer. Denne nye lovgivningen, implementert som en følge av Rohs-direktivet, har allerede satt punktum for produksjonen og importen av de første typene lysrør i EU og EØS. Det er et skritt mot en mer bærekraftig fremtid, men forbrukerne er kanskje ikke helt forberedt på konsekvensene.

 

Etter hvert vil også andre typer lysrør og halogenstifter bli bannlyst, på grunn av deres høye energiforbruk og innhold av miljøskadelige stoffer som kvikksølv. Dette kommer til å kreve en omfattende overgang til mer energieffektive og miljøvennlige alternativer som LED.

 

hva skjer videre?

Bransjen anslår at det finnes mellom 8 og 10 millioner lysarmaturer i norske hjem som må byttes ut. Selv om det fortsatt er tillatt å bruke eksisterende beholdninger, vil etterspørselen etter de gamle lyskildene gradvis avta etter hvert som forsyningene tømmes ut. Derfor er det viktig å være tidlig ute med å planlegge og gjennomføre overgangen til mer moderne og miljøvennlige alternativer.

Denne overgangen vil kreve investeringer både fra enkeltpersoner og virksomheter, men det er en investering i en fremtid med mindre miljøpåvirkning og økt energieffektivitet. Så hvorfor vente? Ta kontakt med oss i dag for å bytte til nye og energieffektive lyskilder.

kontakt oss

Fyll ut skjema, send oss en e-post eller ring oss.

E-post

post@elektromesteren.no

Telefon

+47 48 49 70 85